Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τρυφερή υφή του κοτόπουλου με την ελαφριά οξύτητα του βαλσάμικου και την τραγανή υφή των σπαραγγιών, δημιουργώντας ένα γευστικό και ελαφρύ γεύμα. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ενώ τα σπαράγγια προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για ένα καθημερινό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.)
- 500 γρ. σπαράγγια
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού βαλσάμικο ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Κόβετε τα σκληρά άκρα των σπαραγγιών.
- Αν τα σπαράγγια είναι χοντρά, μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε ελαφρώς με ένα αποφλοιωτή λαχανικών.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ και τα μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί, μαζί με τη μαρινάδα.
- Ψήνετε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να ροδίσει.
- Προσθέτετε τα σπαράγγια στο ταψί και ανακατεύετε.
- Ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα σπαράγγια ζεστό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου